Bademcikler, boğazın arka kısmında sağ ve sol tarafta bir tane olacak şekilde bulunan yapıdır ve bağışıklık sistemi için kritik öneme sahiptir. Özel yapısı ve içerisinde bulundurduğu hücreler sayesinde ağız ve burundan vücuda giren zararlı mikroorganizmalara karşı koruma sağlar. Bademcikler, boğazın arka kısmında sağ ve sol tarafta bir tane olacak şekilde bulunan yapıdır ve bağışıklık sistemi…
Kalp çizgili kaslara sahip, istemsiz kasılan, yaşamsal öneme sahip bir organdır. Kalbin atım hızı ile kasılmanın şiddeti otonom sistem tarafından kontrol edilir. Kalp çizgili kaslara sahip, istemsiz kasılan, yaşamsal öneme sahip bir organdır. Kalbin atım hızı ile kasılmanın şiddeti otonom sistem tarafından kontrol edilir. Kalp, kan dolaşımının sağlanmasında pompa fonksiyonu gören önemli bir organdır. Kalbin yapısında…
Toplumda hemen herkesin hayatında bir kez deneyimlediği baş ağrısı, oldukça yaygın görülen bir rahatsızlıktır. Ağrı hissi, kafanın herhangi bir yerinde başlayabilir. Toplumda hemen herkesin hayatında bir kez deneyimlediği baş ağrısı, oldukça yaygın görülen bir rahatsızlıktır. Ağrı hissi, kafanın herhangi bir yerinde başlayabilir. Sıklıkla görülen rahatsızlıklardan biri olan baş ağrısı, toplumun yaklaşık olarak %50`sini etkiler. Erkeklere kıyasla…
Erkeklerde idrar kesesinin altında prostat bezi bulunur. Yaklaşık 20 gr. ağırlığında ve bir ceviz büyüklüğünde olan prostat, erkek üreme sistemine ait bir salgı bezidir. Erkeklerde idrar kesesinin altında prostat bezi bulunur. Yaklaşık 20 gr. ağırlığında ve bir ceviz büyüklüğünde olan prostat, erkek üreme sistemine ait bir salgı bezidir. Erkeklerde ileri yaşlarda görülen prostat büyümesi, kişinin yaşamının…
Ülkemizde ve dünyada en sık görülen hastalık türlerinden biri olan diyabet, kontrol altına alınmadığı takdirde kardiyovasküler hastalıklardan böbrek hastalıklarına kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açabilen bir tür kronik hastalıktır. Ülkemizde ve dünyada en sık görülen hastalık türlerinden biri olan diyabet, kontrol altına alınmadığı takdirde kardiyovasküler hastalıklardan böbrek hastalıklarına kadar pek çok ciddi sağlık…
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tanımına göre sağlıklı olmak; fiziksel, zihinsel ve sosyal iyilik hali anlamına gelir. Beslenme, bütün canlıların yaşamını devam ettirmesi için en temel ihtiyaçtır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tanımına göre sağlıklı olmak; fiziksel, zihinsel ve sosyal iyilik hali anlamına gelir. Beslenme, bütün canlıların yaşamını devam ettirmesi için en temel ihtiyaçtır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO)…
Ketojenik diyet kavramı ilk kez 1921 yılında Russel Wilder tarafından kullanılmıştır. Ketojenik diyet, o dönemlerde epilepsi tedavisinde etkili olması amacıyla tasarlanmıştır. Ketojenik diyet kavramı ilk kez 1921 yılında Russel Wilder tarafından kullanılmıştır. Ketojenik diyet, o dönemlerde epilepsi tedavisinde etkili olması amacıyla tasarlanmıştır. Ancak günümüzde bu diyet; pek çok kişi tarafından kilo vermek, sağlıklı beslenmek gibi…
Menü Görüntüle
Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.TamamÇerez politikası